Marina

Skal jeg ha tredekke eller gitterrist?

Tredekke er mer behagelig å gå på og ser kanskje penest ut. Men om utseende ikke er så viktig er gitterrist sklisikkert og veldig enkelt å vedlikeholde. Valg av dekke avhenger også av når og hvordan bryggen i hovedsak skal brukes. Vi tar deg gjennom de ulike valgmulighetene som finnes.

Sommerbrygge eller helårsbrygge?

Ulike behov og ulik bruk spiller inn når du skal velge din perfekte brygge. Skal bryggen brukes mest på sommeren og med fritidsbåt er det tredekke som er vår anbefaling. Da er det behagelig å gå barbent og bade fra bryggen og det er mindre risiko for å miste nøkler og lignende enn om du velger gitterrist.

Skal bryggen brukes som en arbeidsbrygge eller være en del av en fiskerihavn er det derimot gitterrist som er vår anbefaling. Da får du en sklisikker brygge for trygg ferdsel i all slags vær, som er snøfri og enkelt kan spyles ren.

Vedlikehold

Trykkimpregnert furudekke er standard tredekke fra oss og vårt mest populære produkt. Dekket vedlikeholdes på samme måten som terrassen hjemme, med en årlig vask for å unngå grønske. Vil du overflatebehandle det for å redusere oppsprekking og flising anbefaler vi en god olje med stor andel tørrstoff og gjerne med soppmiddel.

Alle våre furubord blir sortert og kontrollert for å ha minst mulig kvist i seg, for å være så sterke som mulig. Skulle det likevel skje at et bord blir ødelagt er det enkelt å bytte det ut med ett nytt, eller oppgradere hele bryggen når det til slutt blir flisete og godt brukt.

Gitterristene våre er varmforsinket og har en levetid på minimum 20 år. De er helt vedlikeholdsfrie, og trenger ikke annet vedlikehold enn normalt årlig ettersyn. Med mulighet for å ha vannslange på bryggen kan fiskeslo og annet enkelt spyles av, og du får en bruksbrygge som passer både for arbeidsfiskeren og hobbyfiskeren. I tillegg vil den holde seg snøfri gjennom vinteren, som er en stor fordel.

ledig stilling sal

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om dekke til brygge eller utrigger? Eller vil du ha informasjon om hvilke andre dekker vi kan levere på forespørsel? Ta kontakt med våre dyktige rådgivere.

Kontakt en av våre rådgivere