Marina

Flytebrygge i betong eller stål?

Vik Ørsta leverer et bredt spekter av flytebrygger i betong og i stål for marinaanlegg. Det er ikke alltid lett å vite hvilken brygge en bør velge for å få en rolig havn og at båten skal ligge trygt.

Betongbrygge

Flytebrygger i betong er solide konstruksjoner som ligger stabilt i vannet og tåler noe vær og vind.  

Betongbrygger kan deles opp i flere varianter som betongbrygge, bølgedemper og flytekai. Disse variantene har sine formål og det kan være greit å ha tenkt igjennom hvor bryggen skal legges ut og hva bryggen skal brukes til.

Betongbrygger er kjent for enkelt vedlikehold og har lang levetid. 

Stålbrygge

Flytebrygger i stål leveres med pontonger og kan leveres med trykkimpregnert furudekke eller sklisikkert og vedlikeholdsfritt gitterristdekke.

Stålbrygger er krengningsstabile og gir god vanngjennomstrømning.

Stålbrygger har enkelt vedlikehold, har få slitedeler – enkel utskifting og har lange serviceintervaller. 

Hva skal jeg velge?

Valg av flytebrygge kommer an på lokasjon, hvor bryggen skal legges ut og hva du ønsker å bruke bryggen til. Er det til fiske, bading, skyssbåt eller annet?

Hva du skal velge kommer i det store og hele an på budsjettet ditt og hvor lang levetid du ser for deg for bryggen og utriggerne dine. I tillegg spiller det inn hvilket design du liker og hvilke løsninger du vil ha med. Vi har flere typer brygger å velge mellom, både betong og stål.

Ta kontakt med en av våre dyktige salgsrådgivere så hjelper vi deg.  

Kinsarvik Båtlag, Hardanger_2

Hvilken modell skal jeg velge?

Våre betongbrygger og stålbrygger leveres i to modeller, Ørsta Futura™ og Classic.  Ørsta Futura™ er i en klasse for seg selv med «alt i en», mens Classic er et godt alternativ om du ønsker en rimeligere løsning. 

Lær mer om ulike modeller

Trenger du veiledning?

Er du usikker på hva som er det beste valget for deg? Vi hjelper deg gjerne i prosessen frem mot å finne den perfekte brygge. Ta kontakt!