Alle artikler

Saferoad Group deltar i Science Based Targets-initiativet

Saferoad Group vil sende inn mål om å redusere klimagassutslipp, på tvers av hele selskapet, i løpet av de neste to årene. Målene vil bli offisielt godkjente av Science Based Targets-initiativet (SBTi) i samsvar med vitenskapsbaserte kriterier.

Som medlem av dette globale initiativet, blir Saferoad Group en del av et fellesskap av bedrifter, kunder og leverandører som er opptatt av å finne effektive metoder for å redusere utslipp og adressere klimautfordringene.

«Vi ønsker å være ledende i vår bransje, ikke bare ved å levere høykvalitets løsninger for veisikkerhet, men også ved å fremme en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner. Vår deltakelse i SBTi viser at vi tar ansvar for å utvikle et trygt og bærekraftig miljø både for mennesker og jorden, samtidig som vi sikrer en lønnsom virksomhet», sier Bernd Frühwald, CEO i Saferoad Group.

«Vi ønsker å være ledende i vår bransje, ikke bare ved å levere høykvalitets løsninger for veisikkerhet, men også ved å fremme en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner. Vår deltakelse i SBTi viser at vi tar ansvar for å utvikle et trygt og bærekraftig miljø både for mennesker og jorden, samtidig som vi sikrer en lønnsom virksomhet»

Bernd Frühwald, CEO i Saferoad Group
Bernd Frühwald CEO Saferoad
Bernd Frühwald – CEO i Saferoad Group

En fortsettelse bærekraftsarbeidet

For Vik Ørsta, som er det største enkeltselskapet i Saferoad Group, vil dette være en fortsettelse på bærekraftsarbeidet som allerede er i gang. Vi har allerede fokus på å levere energieffektive og miljøvennlige løsninger, og deltar aktivt i arbeidet med å minimere miljøpåvirkningen av våre produkter og tjenester.

Administrerende direktør i Vik Ørsta, Kjetil Nesset, mener at Science Based Targets-initiativet er en god match med selskapets eksisterende arbeid med bærekraft og miljø.

«Som en stor og markedsledende aktør er Vik Ørsta forpliktet til å ta klimautfordringene på alvor og arbeide for en bærekraftig fremtid. Deltakelsen i Science Based Targets-initiativet vil bidra til å ytterligere forsterke selskapets arbeid med å minimere miljøpåvirkningen, og være en viktig drivkraft for videre innovasjon og forbedring av produktene og tjenestene våre», sier Nesset.

Kjetil Nesset
Kjetil Nesset – adm. dir i Vik Ørsta

Science Based Targets-initiativet

SBTi er et samarbeid mellom Carbon Disclosure Project (CDP), United Nations Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) og World Wildlife Fund (WWF), som hjelper bedrifter med å sette og oppnå ambisiøse klimamål som er i tråd med den nyeste klimavitenskapen.

Les mer om Science Based-initiativet eller hvordan Saferoad Group jobber med ESG.

ljøen geiranger

Vik Ørsta – med fokus på miljøet

Hos Vik Ørsta står miljø og bærekraft høyt, og her kan du lese om konkrete tiltak og målsetninger for at vi skal være i front på dette området.

Les om våre tiltak og målsetninger