Alle artikler

Fra tegnebrettet ut til samfunnet: Slik hjelper vi deg med å ta et bærekraftig valg

Bærekraft har blitt et sentralt begrep i de fleste bransjer. Når vi tenker bærekraft så tenker vi på kvalitet og varighet. Ved at vi hjelper deg med å ta et kvalitetsvalg, hjelper vi deg også med å ta et bærekraftig valg.

Vi er stolte av å kunne si at våre lysmaster holder høy kvalitet og er et produkt som kan bli stående i lang tid. Vi er ikke bare stolte av produktene våre, vi mener også at de er i tråd med vårt ansvar som leverandør: Å bidra til bærekraftig utvikling som gir lysere forutsetninger og et godt miljø i flere generasjoner fremover.

Kvalitet fremfor kvantitet – lysmaster som varer

Vår kollega Vidar Birkeland er salgssjef i Vik Ørsta og har fulgt utviklingen og etterspørselen etter bærekraftige løsninger i over 30 år.

Det er en tendens Vidar spesielt har lagt merke til de siste årene, og det er hvordan det ikke kun lenger handler om å selge, men om å være en god rådgiver. Bransjen er mer interessert i å finne bærekraftige løsninger på dagens behov enn noen gang. Denne rollen trives Vidar godt i.

– Vi blir ofte litt som Google for konsulentene vi er i kontakt med, og ingen spørsmål er dumme. Vår målsetting er at vi skal være førstevalget og at det skal være enkelt å prate med oss og få svar på det du lurer på, forteller han.

I en mer rådgivende rolle retter vi oss alltid inn mot å finne den løsningen som passer til ditt prosjekt, samtidig som vi vil gi anbefalinger om de produktene som er mest bærekraftige. Vi er løsningsorienterte, innovative og har stort fokus på et godt samarbeid med våre kunder.

For oss er det ikke viktig å kunne si at vi har det billigste produktet på markedet. For oss er det viktig å kunne si at vi har det produktet som holder høyest kvalitet. Og med kvalitet får du også bærekraft. Vi mener at det soleklare valget bør være et produkt som holder i 30–40 år, fremfor 20 år. Engangssummen kan bli noe høyere, men totalkostnaden over tid vil bli lavere, samtidig som du sitter du igjen med et produkt som er bærekraftig og kan pryde ditt prosjekt i lang lang tid fremover. 

– Når det gjelder stål så anbefaler vi ofte stolper som er pulverlakkerte. Det er et litt dyrere alternativ, men også et alternativ som er mer bærekraftig på sikt. Kjøper du for eksempel elektronikk i dag så koster det jo nesten ingenting, men så går det heller ikke mer enn to år før du må kjøpe nytt. Da er det bedre om det finnes et alternativ som er dyrere, men som holder lenger, sier Vidar.

Vår kunnskap – din trygghet

Det spiller ingen rolle om du skal ha én, hundre eller fem hundre lysmaster til prosjektet ditt, det samme arbeidet ligger bak hver eneste mast du får fra oss.

Vi opplever ofte at vår kunnskap blir din trygghet. 

– Produktet i seg selv er enkelt, det er en stolpe, men det er flere normer og regler som ligger til grunn. Med oss som leverandør skal alle kunne kjenne seg trygge. Dette er et ansvar vi tar oss av slik at du kan senke skuldrene, forteller Vidar.

Vil du lese mer om våre designlysmaster? Da finner du enda litt mer informasjon her.

Vil du bidra til en lysere og mer bærekraftig fremtid?

Vi håper denne infografikken har gitt deg en dypere forståelse for hvordan våre prosesser ser ut fra tegnebordet til ferdig produkt ute i samfunnet. Men vi håper enda mer at du er klar for å ta et bærekraftig valg til ditt neste prosjekt og bidra til en lysere fremtid. Vil du lese mer om bærekraftige lysmast-løsninger kan du klikke på bildet under og laste ned vår inspirasjonskatalog.