Rekkverk

Loftesnesbrui

I august 2018 ble Loftesnesbrui offisielt åpnet etter to og et halvt år med bygging. Langs kanten på brua finner du Ørsta Brurekkverk i spesialversjon med lys i. Rekkverket er utviklet av Vik Ørsta i samarbeid med lysdesigner Erik Selmer og lyser opp både kjørebane og gangfelt over hele brua. Lysene har både en praktisk funksjon og fungerer som dekor av den flotte brua som blir ekstra fin i mørket.

Ørsta Brurekkverk

– Rekkverket som er levert er i hovedsak Ørsta Brurekkverk BR4 som er varmforsinket og pulverlakkert i blått, forteller salgsingeniør Per Helge Øye. I de nærmeste områdene rundt brua og i rundkjøringen er det standardrør på toppen, men akkurat over brua er det laget et spesialrør. Det spesielle røret gjør det mulig å ha belysning i rekkverket, som er helt unikt for akkurat dette prosjektet.

Belysning i rekkverket

Røret i toppen av rekkverket er designet slik at det har ulik funksjon etter hvor det er plassert. Det er ensidig belysning av kjørebanen på rekkverket som går ut mot vannet, og tosidig belysning på midtrekkverket som deler kjørebanen og gangbanen. Dermed blir det godt opplyst veg både for de som går og de som kjører.

-Vi har fått mange fine tilbakemeldinger på både hvordan brua ser ut og hvordan den fungerer, forteller Per Helge Øye. For oss som designer og beregner slike prosjekt er det alltid spennende når det skal være med ett ekstra moment, slik som belysningen i dette tilfellet. Å få samarbeide med andre spesialistområder er givende og absolutt noe vi ser verdien av her hos oss.

Finalist i europeisk kåring

Det er ikke bare lokalbefolkningen som synest at brua er flott. Loftesnesbrui var en av fire finalister i den europeiske kåringen av årets stålbru «European Steel Bridge Awards» i 2018. Selv om prosjektet ikke gikk til topps i hovedkategorien ble det likevel pris med hjem fra Praha. Prosjektet stakk nemlig av med folkets pris, noe som var stor stas i konkurranse mot andre prosjekt fra blant annet Belgia og Tyskland.

Fjordsti

Under og over brua har det blitt anlagt en flott fjordsti til glede for innbyggerne i Sogndal som har blitt populær og er mye brukt. Fjordstien er det tatt hensyn til ved prosjekteringen av brua ved at man har satt inn brøytetette panel på de områdene som er over gangvegen.

– Da hindrer vi at snøen som blir brøytet havner på gangvegen under, forteller Per Helge Øye. Det er ett av punktene på sjekklisten når vi skal prosjektere ett nytt anlegg, for vegene skal jo fungere hele året uansett vær.

Ta kontakt med oss

Har du spørsmål om rekkverket som er brukt på Loftesnesbrui eller Ørsta Brurekkverk generelt? Ta kontakt en av våre salgsrådgivere.