Lysmast

E16 Filefjell

Høsten 2020 åpnet hele E16 Filefjell med mål om å være den tryggeste vegen mellom øst og vest. For å oppnå dette spiller spesialdesignede lysmaster for ledelys fra Vik Ørsta en viktig rolle. De gjør at brøytebiler lettere kan se veien fremfor seg og holde vegen åpen gjennom hele vinteren.

Lysmaster med ledelys

Lysmastene som ble utviklet har ett ekstra lyspunkt midt på masten i tillegg til vanlig lysarmatur på toppen. Dette bedrer sikten og gjøre det mulig for brøytebiler, personbiler og tungtransport å se vegen fremfor seg når været blir dårlig.

– Mastene med ledelys er gull verdt. Ved kolonne og tett snøfokk er det bare disse uværslysene man ser. At lysmastene er med på å øke sikkerheten mange hakk er vi ikke i tvil om.

Rolf Andersen, Presis Vegdrift.

Strekningen med lysmastene fra Vik Ørsta har fått prøvd vinterstormene helt siden 2016, selv om hele Filefjell først åpnet i 2020.

Statens Vegvesen rapporterte at fjellet bare har vært stengt i 130 timer til sammen siste tre årene, mot 779 timer på Hemsedalsfjellet, 1681 timer på Haukelifjell og 1066 timer på Strynefjellet.

Ta kontakt

Har du spørsmål om lysmastene over Filefjell eller lignende utfordringer å løse? Ta kontakt med en av våre salgsrådgivere.