CombiCoat®

CombiCoat® er vår unike overflatebehandling, som kombinerer varmforsinking, sinkfosfatering og pulverlakkering. I CombiCoat®-prosessen sinkfosfateres det varmforsinkede stålet i en syv-trinns forbehandling før pulverlakkering.

CombiCoat_skisse_no

Vik Ørsta AS har en sink-nikkel-mangan fosfatering som er regnet for å være det ypperste når det gjelder korrosjonsbeskyttelse og vedheft.  Denne forbehandlingen påføres før pulverlakken og har stor påvirkning på kvaliteten til sluttresultatet.

CombiCoat® overflatebehandling gir svært god beskyttelse mot korrosjon og slitasje, og øker dermed produktets levetid. Samtidig gir behandlingen en lekker finish.

Vik Ørsta  er den eneste aktøren i det nordiske markedet som kan tilby overflatebehandlingen CombiCoat® på stålkonstruksjoner helt opp til 12 meters lengder og med en tyngde på opptil 1000 kg.

Pulverlakkering

CombiCoat®

  • kan leveres i alle ønskede RAL- eller NCS-farger
  • gir en levetid som er nesten dobbel så lang som varmforsinket materiale
  • alle våre Marina-produkt har dobbelt lag pulverlakk for ekstra lang levetid

Pulverlakkering er levert iht NS-EN ISO 13438:2013

Varmforsinking som korrosjonsbeskyttelse

Varmforsinking som korrosjonsbeskyttelse er kjent siden 1741 og hovedprinsippene er de samme i dag som den gang. I de fleste tilfeller er varmforsinking den beste og rimeligste korrosjonsbeskyttelsen av stål.

Sink er 100 % resirkulerbart. Bedre kildesortering og resirkuleringsteknikker gjør at gjenvinningsgraden for zink regnes å være rundt 80 %. Ved å varmforsinke produkter som skal stå i korrosive miljø øker levetiden betydelig. Dette gjør at varmforsinking som metode er miljømessig bærekraftig.

Varmforsinkingen er levert iht. NS-EN ISO 1461:2009

Bestille overflatebehandling?

Ta kontakt med en av våre spesialister så finner vi beste løsningen for ditt produkt.