Alle artikler

Samarbeider om renere havner

Vik Ørsta og Clean Sea Solutions har signert avtale om å bli foretrukne partnere og gjensidige leverandører av hverandres løsninger. Nøkkelordet for samarbeidet er renere havner, og hovedelementet er «Aquapod», som samler plast og avfall fra overflaten i sjøen.

Renere småbåthavner

Aquapoden kan enkelt forklares som et vannfall som trekker til seg søppel fra overflaten.  

Per Elvestuen, administrerende direktør i Clean Sea Solutions.

–  Clean Sea Solutions leverer Aquapod som en innovativ teknisk og patentsøkt løsning for å rydde opp i marint plastavfall og bevare renere og sunnere akvatiske miljøer i småbåthavner, sier Per Elvestuen, administrerende direktør i virksomheten.

Aquapoden kan enkelt forklares som et vannfall som trekker til seg søppel fra overflaten. En gytepose samler avfallet, og rent sjøvann strømmer videre. Prinsipielt er dette en enkel løsning, men det har tatt lang tid og mye arbeidsinnsats, i tillegg til mange prototyper, for å utvikle produktet.

Passer inn i komplette marinaanlegg

Aquapoden klarer seg ikke alene i havet. Den er avhengig av en flytende installasjon rundt seg, både for tilkomst, riktig flytehøyde og tømming. Valget av samarbeidspartner falt naturlig på Vik Ørsta, som har vært markedsleder på flytebrygger og marinaanlegg i Norge siden tidlig på 1980-tallet.

– Vi ser et stort potensial i samarbeidet, og avtalen innebærer at vi har tilpasset eksisterende standard flytebrygger til Aquapoden. Formålet er å øke salget av Aquapod i Vik Ørstas bryggeløsninger, slik at vi kan være aktivt med på å holde småbåthavner renere, sier Rune Holstad, avdelingsleder i Vik Ørsta, avdeling Marina.

Aquapod-brygge

Vik Ørsta tilbyr nå Aquapod-brygge i både 2,4 og 3 meters bredde og har spesialdesignet en luke som gjør det mulig å følge med på og tømme Aquapoden.

– Bryggene kan brukes sammen med våre standardbrygger og vi kan dermed levere Aquapod som et tilleggsprodukt når vi tilbyr komplette marinaanlegg, sier Petter Sandnes, salgsansvarlig i Vik Ørsta avd. Marina. Til nå er det stålbrygger løsningen er utprøvd på, men etter hvert skal løsningen også komme for betongflytebrygger.

Du kan lese mer om Clean Sea Solution på deres hjemmeside eller følge de på Facebook. Denne helgen er vi å finne på Båt og Caravanmessen i Ålesund, kom gjerne innom for en prat.

Ta kontakt med oss

Vil du høre mer om Aquapod-brygge og finne ut om dette kan være noe for din småbåthavn? Ta kontakt med våre rådgivere.