Jump to main content

Ny gjestebrygge til Ørsta Småbåthamn

Ny gjestebrygge Ørsta Småbåthamn

Vik Ørsta Marina har levert ny gjestebrygge i betong til Ørsta Småbåtlag. Gjestebrygga ble installert i mars og har nå hatt sin første sesong i bruk, til stor glede for besøkende. Nå har båtene fått bedre plass til å snu og gjestene en mer stabil brygge, uten at det har gått på bekostning av antall båtplasser.

petter sandnes kjetil leira

Kjetil Leira og Petter Sandnes er fornøyde med hvordan den nye gjestebrygga har blitt

Bedre løsning

-Vi har fått en mye bedre utforming av indre del av havnen vår, forteller styreleder Kjetil Leira i Ørsta Småbåtlag. Nå kan store båter snu uten å være redd for å støte inn i andre båter eller brygger, samtidig som vi har fått beholde antall gjesteplasser. Dette har blitt en bedre løsning både for gjestene våre og for de faste brukerne av havnen.

Den tidligere bryggen gikk på tvers ut fra moloen, mens den nye nå ligger langs moloen. Det er ikke tvil om at havnen oppleves større med denne løsningen, og siden det ikke gikk på bekostning av antall båtplasser ble valget om endring enkelt.

Stabil betongbrygge

-Den nye gjestebrygga oppleves så stabil at det føles som man står på land, forklarer Petter Sandnes, som er salgsansvarlig for Marina i Vik Ørsta. Småbåtlaget har valgt en Classic betongbrygge på totalt 40.8 m som er forankret til påler. Landgangen fra den gamle gjestebrygga er brukt om igjen til den nye brygga. Siden alt stålutstyr fra Vik Ørsta Marina er pulverlakkert to lag utenpå varmforsinkingen, såkalt CombiCoat-behandlet, har det en forventet levetid på 40-45 år. Gjenbruk av landganger er med andre ord akkurat slik det skal være.

Lang levetid

Den nye gjestebrygga har både strømsøyler, egen vannpost, bade- og redningsstiger og livbøye påmontert. Rundt bryggen ligger det tett i tett med andre brygger, alle levert fra Vik Ørsta opp igjennom årenes løp. De grå pontongene viser hvilke som er nye, de blå pontongene avslører hvilke som er av eldre årgang. At produktene har lang levetid og at det kan skaffes reservedeler enkelt og greit har talt for å fortsette å handle med Vik Ørsta Marina.

 

Fornøyde gjester

-Det har vært en fin sommer å ønske gjester velkommen i Ørsta Småbåthamn, sier Kjetil Leira. Her har gjestene kunnet fortøye enkelt, gå i land uten å være redde for å skli og forlate havnen uten å være redd for å støte inn i andre båter. Alt i alt er vi veldig fornøyd med den nye løsningen, og servicen vi har fått fra gjengen på Vik Ørsta Marina.

Se video med den nye gjestebryggen.

Vil du vite mer om bryggene vi kan levere? Ta kontakt med petter.sandnes@vikorsta.no

Redningsbøye vik ørsta

Redningsbøye fra Vik Ørsta

Ny gjestebrygge

Den nye gjestebrygga