Jump to main content

Vik Ørsta Design

Gjennom et godt utvalg av produkter, fra anerkjente europeiske stolpeprodusenter, tilbyr vi stolper og master som er kalkulert, testet og godkjent for bruk i Norge.

Vår oppgave er å gi markedet informasjon om de muligheter som finnes og samtidig legge til rette for et bredt utvalg av produkter. Vi er løsningsorienterte, innovative og har stort fokus på et godt samarbeid med våre kunder.

Våre produkter har en høy kvalitet og gir rom for et individuelt design. De kan enkelt tilpasses enhver lysarmatur som finnes på markedet – og de er raskt tilgjengelige, til en riktig pris.
Med fokus på det estetiske vil man med designede stolper kunne skape spennende offentlige rom, med en positiv karakter og en egen identitet, gjennom å kombinere det funksjonelle med det estetiske.

Individualitet, fleksibilitet og design er nøkkelordene.

Alle muligheter – standard og design!

Møt Vik Ørsta Design

I begynnelsen av januar utvidet Vik Ørsta markedsområdet Lysmast med en ny avdeling med spesielt fokus på design-lysmaster. Vik Ørsta Design komplementerer dermed markedsområdet ved å tilby alt kunden måtte ønske i tillegg til standardløsninger. For å hjelpe kundene å navigere i terrenget av muligheter som finnes står det nå to nye medarbeidere klare, møt Jøran og Nicolai.

Les mer>>

Saferoad samler kompetansen OG OPPRETTER VIK ØRSTA DESIGN

Fra januar 2021 er Stolper AS videreført som Vik Ørsta Design. Med dette samles all kompetansen på lysmaster, gatelys og lysstolper i Saferoad Norge i Ørsta. - Dette har vi gledet oss til å kunne fortelle til bransjen, forteller Kjetil Nesset som er senior vice president i Saferoads Light Poles and Masts.

Les mer>>

Hvilket materiale passer til ditt prosjekt?

 • Aluminium - et materiale med mange positive egenskaper, relativt enkelt å bearbeide, og gir mange muligheter for et individuelt design – til en konkurransedyktig pris!

Vi kan tilby alt fra enkle standard stolper til helt spesialdesignede løsninger. Gjennom vår anerkjente leverandør ROSA kan vi tilby et unikt utvalg innen estetiske lyktestolper til alle typer formål. Alle deres produkter er produsert i samsvar med den europeiske standarden EN40 og er CE merket.

Gjennom et spennende utvalg av anodiserte farger – som gir en flott og unik overflatestruktur, samt relativt fri utforming av stolpen og bruk av sømløse lampefester, kan du fritt designe deg frem til et unikt produkt som er akkurat slik du og din kunde vil ha det!

 • Stålstolper - produsert av oss selv eller det finske selskapet Tehomet, som også har lang produksjonserfaring innen ulike stålkonstruksjoner, herunder stolper til belysning av trafikk, turvei, park og uteområder.

  Vi kan levere stålstolper i alle former og fasonger; koniske, sylindriske, steppede, firkantede, rektangulære – eller spesialdesignede tilpasset nettopp deres prosjekt.

  Alle våre stålprodukter er dimensjonert og produsert i henhold til standard EN 40-5 og EN 40-3-3, og er normalt produsert i lav-silisium stål (Si + P ≤ 0,04%)

  Stolpene/mastene blir alltid varmforsinket iht. EN ISO 1461, for å unngå rust/korrosjon samt for å sikre lang levetid. I tillegg kan alle produkter lakkeres i fritt valgt farge og struktur, slik at resultatet blir som forventet.

  Våre stålprodukter møter alle de krav som stilles til både styrke, design, levetid og sikkerhet.

 • Trestolper - når man ønsker å skape en god atmosfære og et naturlig uttrykk er stolper laget i tre et spennende alternativ til stolper i stål eller aluminium.

  Råmaterialene til våre trestolper hentes i Finland, oppe ved Polarsirkelen, der den Skotske furua med sin langsomme vekst sikrer et solid tre med jevne og fine ringer. Dette rene trevirke fra de nordiske skoger er bærekraftig forvaltet og er PEFC-sertifisert.

  Stolpene er miljøvennlig produsert av høykvalitet kjerneved med GL28 fasthetsklasse og er behandlet med en spesialutviklet og patentert lasur som sikrer produktene 100% både miljømessig og levetidsmessig.

  Mastefoten er et helsveiset sylindrisk stålrør, som masten er presset inn i under høyt trykk. Denne teknologien sikrer en optimal forankring mellom treverk og stålbase, uten bruk av bolter.

  I stålbasen er det en innfelt koblingsluke tilsvarende andre stålmaster. Ved å ha koblingsluken plassert i stålbasen sikrer man at treverket ikke blir svekket på noe vis i forhold til vindkrefter etc., i tillegg får man et relativ romslig koblingsrom. Stålbasen forankres til et tilpasset fundament med 4 stk. solide bolter.

 

 • Hev-senk stolper - armaturer kan få feil slik at vedlikehold er nødvendig. Mange steder er det vanskelig å komme til med lift for å utføre vedlikehold på lyskildene, og da er en «hev og senk» stolpe en god løsning.

Våre «hev og senk» stolper leveres med et innebygget knekk-ledd, slik at man enkelt kan senke stolpen ned – nesten ned til bakkeplan, uten å måtte løsne noen bolter på fotplaten. Stolpen stopper i en 90 graders vinkel slik at armaturen aldri treffer bakken, samt gjør det enkelt å jobbe med armaturen.

Vedlikehold kan da enkelt utføres uten bruk av lift, og kan greit utføres av én person.

Vi leverer knekk-ledd stolper helt opp til 10 meter.

 • Moderne stolper - I moderne design finnes ingen grenser, og vi lar oss stadig overraske og glede over alle de kreative bidrag som ulike kunstnere og arkitekter designer til våre omgivelser.

  Vårt mål er at våre produkter skal ha en høy designverdi, være fleksible, gi rom for et individuelt design, passe til et bredt utvalg av lysarmaturer, samt være lett tilgjengelige.

  Om dagen skal lyktestolpene være en del av bybildet og utsmykkingen, mens om kvelden og natten skal belysningen skape et trygt og hyggelig miljø.

  Med designstolper og lys kan man skape forskjellige uttrykk både om dagen og om natten, samt gjøre både utendørsmiljøer og bygg helt spesielle.

 • Klassiske stolper - Selv i en moderne verden er det viktig å ta vare på historien og de utrykkene som ble skapt i tidligere tider, og til dette kan vi tilby mange flotte klassiske stolpeløsninger i alt fra høykvalitet støpejern til formstøpte plaststolper med stålkjerne.

  Klassiske stolper i støpejern får selvsagt et helt særegent uttrykk, og fremstår som spesielle og eksklusive. En slik løsning har i tillegg tilnærmet evig levetid.

  Alle de ulike stolper kan leveres med en mengde forskjellige armer og armaturer.