Jump to main content

Overflatebehandling

Varmforsinking

Varmforsinking som korrosjonsbeskyttelse er kjent siden 1741, og hovedprinsippene er de samme i dag som den gang. I de fleste tilfeller er varmforsinking den beste og rimeligste korrosjonsbeskyttelsen av stål.

Alle lysmaster, fundamenter og tilhørende produkt er varmforsinket iht. NS-EN ISO 1461. Våre veggbraketter leveres varmforsinket iht. kravene i HB R762, tabell 85.342-1, klasse B.

CombiCoat®

CombiCoat® er vår unike overflatebehandling, som kombinerer varmforsinking, sinkfosfatering og pulverlakkering. Det varmforsinkede stålet sinkfosfateres i en syv-trinns forbehandling før pulverlakkering. CombiCoat® gir veldig god beskyttelse mot korrosjon og slitasje, og øker dermed produktets levetid. Samtidig gir behandlingen en lekker finish.

Siden CombiCoat® kan leveres i ønsket RAL- eller NCS-farge, står kunden fritt til å sette sitt høyst personlige preg på det ferdige produktet. CombiCoat®-behandlingen har en antatt levetid som er flere ganger lenger enn bare varmforsinket materiale. Pulverlakkering av lysmaster har blitt mer og mer vanlig, se side 2 i vår produktkatalog for våre standardfarger. Alle produkter som har artikkelnummer som slutter med C, blir CombiCoat®-behandlet.

Vik Ørsta  er den eneste aktøren i det nordiske markedet som nå kan tilby overflatebehandlingen CombiCoat® på stålkunstruksjoner helt opp til 12 meters lengder og med en tyngde på opptil 1000 kg.